دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Mon 20 May 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۳۰:۵۶

مدیر کل دفتر آلودگی دریا:
قابلیت‌های دریایی یک پیشران توسعه اقتصادی هستند

باشگاه خبری فراساحل: مدیر کل دفتر آلودگی دریا سازمان حفاظت محیط زیست گفت: فرصت‌ها و قابلیت‌های دریایی می‌تواند یکی از پیشران‌های اصلی توسعه سایر بخش‌های اقتصادی باشد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل  و به نقل از ایرنا، ضیاء الدین الماسی افزود: قابلیت‌های بخش دریایی می‌تواند بخش‌های مختلف اقتصادی مانند صنعت، بازرگانی، کشاورزی، حمل و نقل و گردشگری را به حرکت وا دارد البته توسعه ای که این حوزه‌ها را در بر بگیرد قطعا باید شامل حفاظت از محیط زیست دریایی و کنترل آلودگی آب‌ها باشد. وی اظهار داشت: ایران 190 هزار کیلومتر مربع دریا در اختیار دارد که برخی از آنها آبهای بین المللی هستند، همچنین 200 بندر تجاری، نظامی، صیادی و 11 بندر اصلی تجاری در شمال و جنوب کشور دارد که ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه دریا محور است. الماسی ادامه داد: فعالیت‌های گسترده دریانوردی، دریایی، خدمات بندری، تحقیقات، گردشگری دریایی و فعالیت‌های نظامی جایگاه قابل ملاحظه ای را در توسعه دریایی کشور ایجاد کردند بنابراین افزایش سهم این فعالیت‌ها می‌تواند دریا را به عنوان یک مزیت راهبردی برای توسعه کشور قلمداد کند و هزینه تجارت را کاهش دهد.

وی اظهار داشت: صیانت از علم محیط زیست دریایی نه فقط در قوانین ملی بلکه در قوانین بین المللی مربوط به دریاها نیز آمده که این نشان از اهمیت موضوع دارد. الماسی گفت: کنوانسیون ملل متحد در زمینه حقوق دریاها، سازمان بین المللی دریانوردی، سازمان خواربار و بار جهانی، سازمان بین المللی کار و کمیسیون بین المللی اقیانوسی برخی از نهادها و سازمان‌هایی هستند که به محیط زیست در امور توسعه توجه ویژه دارند. مدیر کل دفتر آلودگی دریا سازمان حفاظت محیط زیست افزود: حفاظت و استفاده پایدار از اقیانوس‌ها، دریاها و منابع دریایی جزو اهداف اصلی توسعه پایدار در دنیا شناخته شده است که به منظور دستیابی به حفاظت پایدار از دریاها و منابع دریایی، پیشگیری و کاهش قابل توجه انواع آلودگی دریایی به ویژه آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌ها در خشکی ضرورت دارد. وی ادامه داد: به ویژه یکی از این آلودگی‌ها فاضلاب‌های شهری و پسماندهای با منشا خشکی است که ضرورت دارد از اکوسیستم‌هایدریایی و ساحلی با هدف جلوگیری از تاثیرات نامطلوب فعالیت‌های انسانی در مقابل این آلودگی‌ها حفاظت شود.

الماسی گفت: تقویت توان تاب آوری، افزایش دانش علمی، توسعه ظرفیت پژوهشی و انتقال فناوری‌های دریایی برخی از ضرورت‌های حفاظت و استفاده پایدار از منابع دریایی است. وی افزود: بنا بر آمار سال 1390 جمعیت ساکن استان‌های ساحلی جنوبی کشور حدود 9 میلیون و 443 هزار و 941 نفر است که روزانه حدود هشت هزار و 20 تن پسماند خانگی تولید می‌کنند یعنی روزانه 937 گرم در مناطق شهری و 709 گرم در مناطق روستایی پسماند تولید می‌کنند که 75 درصد این پسماندها در استان خوزستان، 67 درصد سیستان و بلوچستان، 80 درصد هرمزگان و 97.5 درصد در بوشهر دفن می‌شوند. الماسی تاکید کرد: بنابراین سهم بازیافت و مدیریت پسماند بسیار ناچیز است و به عنوان یکی از مخاطرات آلودگی دریا در مناطق ساحلی به حساب می‌آید که رفع هر چه زودتر آن باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد تا بتوان از این ظرفیت بزرگ دریایی در کشور به نحو مطلوبی استفاده کرد.



  کد خبر : 5349
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :